Geocaching uppdrag

Uppdrag Geocaching

Här kan ni hämta era uppdrag för Geocachingprojektet. Tänk på att följa instruktionerna noggrant.

 

UPPDRAG 1 ( v.46)

Gör en presentation Skriv ett blogginlägg där ni presenterar ert lag och ert lagnamn. Vilka är med i laget? Varför heter laget som det gör? Hur ni kom fram till det namnet? Lägg även in en bild som passar ihop med ert lagnamn. Glöm då inte upphovsrätten och creative commens när ni lägger upp bilder!

Tänk på att läsa igenom det ni har skrivit innan ni publicerar det. Är alla ord rättstavade, har vi använt stor bokstav och punkt?

Registrera laget på http://geocaching.com Gå in på http://geocaching.com för att skapa ett konto där. Välj Svenska som språk och sedan Skapa Konto. Alla i gruppen skapar varsitt konto. Skriv sedan in din mailadress (exempel: eligus0606@skola.lerum.se), ett användarnamn (exempelvis: eligus0606) och ett lösenord (använd det du har till bloggen). Skriv själva upp det så att ni kommer ihåg det. Aktivera kontot och tryck sedan på Spela och därefter Visa geocache-karta.

Härifrån kan man se de cacher som finns i ens närområde. Välj ut några (ca. 4-5) cacher som ni tror att ni skulle kunna hinna med att ta under den tvåtimmarsperiod som ni får till förfogande nästa måndag. Gå in på de cacher ni väljer tillsammans i gruppen och läs igenom de ledtrådar som finns. Gör sedan upp en rutt över hur ni ska gå när ni geocachar nästa måndag.

Har du en smartphone eller android så ladda hem appen geocaching intro på din telefon och logga in med dina användarnamn. När ni geocachar kommer ni bara att kunna använda er av telefonerna.

 

UPPDRAG 2 (v.47)

Idag ska ni ta er ut för att göra er geocachingtur i teamet. Glöm inte att dokumentera de cacher ni hittat och ta foto när ni är ute och geocachar, men tänk på att inte avslöja var ni hittat cachen.

 

UPPDRAG 3 (v.47)

Utvärdera geocachingturen Skriv på er bloggsida hur det har varit att geocacha. Ni ska dokumentera era upplevelser, erfarenheter och foton på bloggen under erat teamnamn. Försök få med följande saker:

  1. Vad anser ni var det bästa och det som var minst bra med geocaching?
  2. Finns det något ni tycker borde förändras tills nästa geocaching?
  3. Vad tycker ni att ni har lärt er när ni har geocachat?
  4. Hur fungerade samarbetet i gruppen?
  5. Egna tankar ni vill berätta eller tycka till om gällande geocachingen?

Tänk på att läsa igenom det ni har skrivit innan ni publicerar det. Är alla ord rättstavade, har vi använt stor bokstav och punkt? UPPDRAG 4

 

UPPDRAG 4

MÅNDAG v.48

Gör en egen TB i klassen TB som är en förkortning för trackable som betyder spårbart objekt. Det är en figur eller en sak som får ett uppdrag att åka någonstans på jordklotet. Man lägger sin trackable i en cache och sen kommer det någon geocachare och hämtar den och lägger den i en annan cache och så vidare.

Ni ska i klassen göra en egen trackable och komma överrens om vart ni vill att den ska åka.

Ni ska gruppvis skriva en engelsk text på bloggen under ert teamnamn där ni förklarar vad en trackable är och var i världen ni har bestämt att ni vill att klassens trackable ska resa. Det kan vara ett land, en stad, en flod, ett berg, en sevärdhet eller en historisk plats som ni är intresserade av. Enas om max 7 olika platser i gruppen. Beskriv så utförligt ni kan om platsen och i vilket land den här platsen, floden, staden ligger. Ni ska även fundera på vad ni skulle vilja ha för figur, sak som är ihopsatt med trackable brickan som tar brickan vidare från cache till cache.

Den grupp som skrivit den mest utförliga texten kommer att bli ansvariga för att lägga upp klassens trackable på en ansvarig på gruppens sida på geocaching.com. Den gruppen kommer sedan också rapportera vidare när er trackable förflyttats och skriva om detta på en enskild flik på bloggen. En lärare kommer att hjälpa till med detta.

Tänk på att läsa igenom det ni har skrivit innan ni publicerar det. Är alla ord rättstavade, har vi använt stor bokstav och punkt?

Här kan ni se två korta filmer på engelska om:

Vad är en Trackable? https://www.youtube.com/watch?v=LjSbSsSSTIM

Vad gör du när du hittar en Trackable? https://www.youtube.com/watch?v=nN9jdgM8BDU

Om ni vill läsa mer information om vad Trackable är för något och hur du loggar en trackable om du hittar en kan du gå ut på geocaching.com – spela (i menyn) – hitta spårbara objekt. Här hittar du utförlig information om TB.

UPPDRAG 5 (v.49)

MÅNDAG  Idag ska ni ta er ut för att göra er ny geocachingtur.

 

UPPDRAG 6 (v. 50)

Utvärdera geocachingturen och summera projektet. Skriv på er bloggsida hur det har varit att geocacha. Försök få med följande saker:

  1. Vad anser ni var det bästa och det som var minst bra med geocaching?
  2. Finns det något ni tycker borde förändras tills nästa gång vi geocachar?
  3. Vad har ni lärt er? Vilka kunskaper har ni fått med er exempelvis; kartkunskap, följa kordinator, engelska, bloggandet?
  4. Egna tankar ni vill berätta eller tycka till om gällande geocachingen?
  5. Skulle ni kunna tänka er att geocacha igen? Har ni något förslag på hur vi kan utveckla projektet geocaching?

Tänk på att läsa igenom det ni har skrivit innan ni publicerar det. Är alla ord rättstavade, har vi använt stor bokstav och punkt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *